مسجد پیامبر اعظم (ص) و مقبره شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
مسجد پیامبر اعظم (ص) و مقبره شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
مسجد پیامبر اعظم(ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در بخش انتهایی سایت هفت هکتاری مجاور جنگلهای همیشه سبز منطقه شمال واقع شده است. این مسجد به روش تلفیقی از معماری سنتی و مدرن با رویکرد اسلامی با نظارت دفتر فنی واحد نور طراحی و اجرا شده است.
ساخت پروژه مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در سال ۱۳۸۸ آغاز و در سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید. مساحت کل ساختمان مسجد ۱۴۵۷ متر مربع که مساحت مسجد برادران و خواهران ۸۱۷ متر مربع بوده و مسجد خواهران در یک نیمطبقه اجرا شده است.
مصالح به کار رفته در این پروژه شامل اسکلت بتنی، دیوارها از جنس بلوک و سفال، نمای داخل از سنگ و سیمان، نمای بیرون مسجد از جنس سنگ تراورتن و پنجرهها از جنس آلومینیومی دوجداره است.
مسجد پیامبر اعظم واحد نور، دارای یک حیاط به مساحت ۵۰۰ متر مربع و یک آب نمای چند ضلعی وسط حیاط و اطراف آن دارای باغچههای گلکاری شده با گلهای فصلی و زینتی به مساحت ۱۵۰ متر مربع و سنگفرش و روشنایی کامل محوطه است.
مجموعه فرهنگی شامل ۶ اتاق و یک سرویس بهداشتی مجزا و یک آبدارخانه و لابی در ورودی اصلی و در طبقه بالا شامل اتاق فناوری اطلاعات و اتاق سرور و مخابرات و سالن دفاع و همایش مجهز به سیستم کامپیوتری و ویدئو پروژکتور و سیستم صوتی و اینترنت پرسرعت در طبقه همکف این مسجد است. مجموع مساحت این فضا و مجموعه فرهنگی ۶۴۰ متر مربع است.
تمامی فضای مسجد و پخش مجموعه فرهنگی دارای سیستم گرمایش رادیاتور و سیستم سرمایش کولر اسپیلت با کیفیت عالی و اینترنت پرسرعت Wireless است.در مجاورت مسجد پیامبر اعظم واحد نور ساختمان سرویس بهداشتی برادران و خواهران که هر کدام دارای وضوخانههای مجزا هستند، نیز احداث شده است.
نمای داخل ساختمان مسجد پیامبر اعظم دانشگاه واحد نور دو قسمت پایین دیوارها از جنس سنگ مرمر سبز و دیواره های بالاتر از آن از جنس آجرنما و کتیبه های کاشیکاریشده هفت رنگ از کاشیکاری طرح اسلامی با طراحی رایانه ای از آیات قرآنی و دعا با خط کوفی است که با دست کاشی کاران و آجرکاران هنرمند اصفهانی اجرا شده است.
نمای داخل مسجد واحد نور
محراب مسجد نیز با استفاده از کاشیکاری بسیار زیبا از طرح اسلامی با طراحی رایانهای از آیات قرآنی با خط کوفی اجرا شده و جنس سقف آن از چوب نراد است. در مسجد پیامبر اعظم واحد نور یک سیستم صوتی بسیار مناسب برای برگزاری اذان و نماز و مراسم استفاده شده است و همه روزه به جز ایام تعطیل رسمی نماز جماعت باشکوه در این مسجد اقامه می شود.
کف مسجد مفروش به فرش های سجادهای بسیار زیبا و در عین حال ساده و جذاب همراه با دو جامهری متری دیواری در دیوارهای آن است.
نمای بیرونی مسجد پیامبر اعظم واحد نور از سنگ تراورتن منقوش به کادرهای افقی کاشی کاری شده از سوره های قدر و کوثر و ... همراه با کتیبههای مربعی شکل کاشی کاری شده از اسماء الله است. این مسجد دارای دو گلدسته از جنس استیل آبکاری شده به رنگ زرد و سفید و درب ورودی چوبی نراد با کیفیت عالی در ورودی اصلی آن است.