شهرستان رامسَر یکی از شهرستانهای استان مازندران ایران است.

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان رامسر در سال ۱۳۹۰ برابر با ۶۸٬۳۲۳ نفر بودهاست. طبق آخرین تقسیمات کشوری رامسر از یک بخش و چهار دهستان و دو شهر تشکیل شده است . منطقه ی رامســر بیـش از ده قــرن آباد بوده اسـت و خانــدان های بزرگـی در آن زیسته اند که بیشتر آنها از سادات می باشند . قدیمی ترین اسم آن در تاریــخ رویان و مازندران ذکر شده است با سخت سر می باشد . مسجد آدینه با بیش از 700 سال قدمت و بقعه ی آقا سیدابوالحسن از بناهای مذهبی ، تاریخی این شهرستان است . وجود مناظر طبیعی زیبا ، مجاورت بـا دریا ، کـوه و جنگل ، آبهای معدنی ، باغهای مرکبات و فرودگاه ، نقش مهمی در جـذب جهانگرد داشته و درآمد سرشاری را عاید مردم این منطقه کرده است . از مهم ترین جاذبه های تاریخی و فرهنگی آن می توان به این موارد اشاره کرد : قلعه ی مارکوه ، هتل قدیم و کاخ رامسر ، مناطق کوهستانی جواهر ده و جنت رودبار و آبگرم معدنی گوگردی رامسر ، کتالم و سادات محله .مهم ترین محصولات کشاورزی این منطقه مرکبات برنج و چای می باشد .
رامسَر از شهرهای استان مازندران در شمال ایران است.
این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت، آخرین شهر غرب مازندران است . رامسر از سمت شرق به شیرود از غرب به شهر چابکسر دهستان اوشیان گیلان، از جنوب به کوههای البرز و از سمت شمال به دریای کاسپین محدود است. آبوهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل است. نزدیکی جنگل و دریا در این شهر زیبایی ویژهای به این شهر دادهاست و این امر موجب جذب گردشگران در همه فصلهای سال میشود. رامسر دارای فرودگاه است. مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده (که تغییر یافته «جؤر ده» به معنای دهِ بالا) بسیار زیبا و خوش آبوهوا است.
این شهر سابقاً جزئی از شهرستان تنکابن بوده که در سال ۱۳۶۴ طبق تقسیمات جدید کشوری از این شهرستان جدا شدهاست. مردم رامسر گیلک هستند و به زبان گیلکی سخن میگویند.
جاذبههای گردشگری
شهرستان رامسر با زیبایی وصف ناپذیر در انتهای غربی استان مازندران در دامنهٔ جنگلی و زیبای البرز و سواحل رؤیایی دریای خزرآرمیده و با برخورداری از جاذبههای گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح است.
وجود قلههای مخروطی شکل با پوشش انبوه گیاهان متنوع، باغهای مرکبات، چای، مزرعههای برنج، برخورداریاز ساحل زیبا، منطقههای ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهای گرم معدنی، وجود فرودگاه و هتلهای قدیم و جدید این شهر را به یکی از شهرهای منحصربهفرد تبدیل کردهاست.
وجود آبهای گرم معدنی در نزدیکی ساحل دریا و چند وان و استخر آب گرم معدنی در شهرهای کتالم و سادات شهر، بوستان جنگلی صفارود در میان دره، روستای جواهرده در ارتفاع ۱۸۰۰ متری سطح دریا، قله مخروطی شکل مارکو و جداشده از سلسله کوههای البرز در شرق رامسر، چشمه دمکش در دهستان اوشیان و شرق رامسر جنگل دالخانی در مسیر رامسر به تنکابن، کاخ موزه تماشاگه خزر نزدیک هتل بزرگ رامسر و سرولات در شرق رامسر و دهها اثر تاریخی و دیدنی سبب شدهاست که سالانه هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از رامسر عروس شهرهای ایران دیدن کنند همچنین رامسر یکی از نزدیکترین فواصل میان کوه و دریا را داراست که این ویژگی بر جذابیت رامسر افزودهاست